De kastenwand is vervangen door een rustig zwevend meubel. Voor het raam is gekozen voor een witte plissé met topdown systeem. De plissé kan op elke gewenste hoogte gehangen worden en biedt daardoor privacy en veel licht.

De positie van de tafel is verplaatst van onder de trap naar de muur tegenover de trap. Dit is prettiger zitten. Onder de trap is ruimte voor een lange zwevende kast. Hiermee wordt de opbergruimte gecompenseerd die weggehaald is uit het zitgedeelte. Achter de kast is gekozen voor een lila wand. De lampen boven de tafel zijn vervangen door een booglamp vanuit het bestaande lichtpunt. Zo hoeven er geen lichtpunten verlegd te worden.


De witte stoelen zijn opnieuw bekleed in warme kleuren. De gordijnen (inbetweens) zijn over de gehele breedte van de woonkamer gehangen. Dit oogt veel rustiger en de verwarmingsbuizen worden weggewerkt. Een gordijn tot op de grond is mooier en rustiger.

De banken zijn bekleed in twee warme kleuren. Een fraai hoogpolig kleed verbindt de zithoek. De muur in de zithoek is verlengd en daardoor kan er een mooi lang televisiemeubel geplaatst worden.